Бразилски лекари са открили в южната част на страната нов опасен

...
Бразилски лекари са открили в южната част на страната нов опасен
Коментари Харесай

Край няма! Нов опасен вариант на Ковид-19 откриха в Бразилия

Бразилски лекари са разкрили в южната част на страната нов рисков вид на ковид, който е подобен на разновидността Ламбда, разпространяващ се в Перу и други южноамерикански страни от края на предишното лято, заяви АП.

Секвенираният геном на вируса и изводите на учените, работили под управлението на Присила Уинк от Федералния университет на Рио Гранде ду Сул в Порто Алегре, са оповестени в публикация в електронната библиотека medRxiv.
" В средата на юни тази година Световната здравна организация (СЗО) определи вариантът Ламбда като забавен за проучване. Ние за първи път успяхме да открием следи на проникването му в Бразилия от Аржентина и на нов вариант на тази версия на вируса SARS-CoV-2, чието разпространяване може да обостри епидемиологичната конюнктура в страната ", пишат създателите на проучването.

Вариантът Ламбда на вируса SARS-CoV-2 за пръв път е изолиран в Перу в края на лятото на 2020 година До появяването на индийските разновидности на новия ковид, този вид бе причина за множеството от заразяванията в Перу и към една трета от новите случаи на Ковид-19 в Аржентина и Чили. В генома му има набор от осем основни разновидности, за които се счита, че евентуално покачват степента на разпространяване на вируса. 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР